Alviina Helsinkiläinen valtiotieteilijä ja kaupunginvaltuutettu ideoi parempaa Suomea.

Harrastusten Helsinki - kolme keinoa kohti onnellisempaa kaupunkia

  • Helsinki on paikka, jossa kauniit rannat ja metsät kohtaavat elävän kaupungin. #alviina2017
    Helsinki on paikka, jossa kauniit rannat ja metsät kohtaavat elävän kaupungin. #alviina2017

Me kaikki tarvitsemme lämpimän kodin, laadukkaan terveydenhuollon ja koulutuksen, joka auttaa puhkeamaan kukkaan. Näiden lisäksi tarvitsemme myös iloa ja toivoa. Myös niitä voidaan edistää politiikassa. Kaupunginvaltuusto päättää yömetron, päiväkotien ja kaavoituksen lisäksi esimerkiksi terassien aukioloajoista, kävelykaduista ja harrastusmahdollisuuksien tukemisesta.

Kun matkustaa ulkomailla, huomaa usein, miten puhdas Helsingin ilma on. Ja kuinka paljon kaupungissamme on metsiä ja luonnonsuojelualueita joukkoliikenteen ulottuvilla. Helsingin kaupungilla on loistava NYTLiikunta-palvelu, joka tarjoaa mahdollisuuksia kokeilla uusia lajeja maksuttomasti ja matalalla kynnyksellä. Tämänkaltaisia asioita tarvitaan tiellä kohti onnellisempaa Helsinkiä. Ne eivät kuitenkaan ole itsestäänselvyyksiä. Helsingin valttikorttien säilyttäminen ja kehittäminen vaatii kovaa työtä ja pehmeiden arvojen puolustamista.

1) Kaikilla tulee olla oikeus harrastaa, varallisuudesta riippumatta. Kaupunkisuunnittelussa, budjetoinnissa ja kouluissa on tuettava luovuutta ja elävää kaupunkikulttuuria. Harrastan itse esimerkiksi urheilua ja taidetta, ja haluan, että etenkin nuoret ja lapset saavat mahdollisuuden samaan. NYTLiikunta-palvelun lajivalikoimaa tulee laajentaa entisestään, ja tähän tarvitaan resursseja. Lisäksi meidän tulee tukea taide- ja kulttuurialan ammattilaisten työtä. Taide antaa kaupungille sielun!

2) Säilytetään Helsingin kauniit lenkkeilymaastot. Asuntoja tarvitaan lisää, mutta rakennetaan mieluummin parkkipaikkojen kuin metsien päälle. Juuri luonto tekee Helsingistä ainutlaatuisen. Helsinki on paikka, jossa kauniit rannat ja metsät kohtaavat elävän kaupungin.

3) Edistetään arkiliikuntaa esimerkiksi tarjoamalla liikuntapaikkoja ja parantamalla pyöräilyn turvallisuutta.
 

PS: Muista äänestää kunnallisvaaleissa mieleistäsi ehdokasta. Ennakkoäänestys loppuu 4.4. Sinä päätät Helsingin tulevaisuudesta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat