Alviina Helsinkiläinen valtiotieteilijä ja kaupunginvaltuutettu ideoi parempaa Suomea.

Strategia: Tasa-arvoinen Helsinki

  • Strategia: Tasa-arvoinen Helsinki

Kaupungin strategia tulee valtuuston käsittelyyn 13.9 ja 27.9. Vihreät ovat neuvotelleet ahkerasti, jotta strategia tähtäisi rohkeasti kohti suvaitsevaa, tasa-arvoista, hyvinvoivaa ja kestävää kaupunkia. 


Strategialuonnoksessa Helsinki esimerkiksi uudistaa palveluitaan ja huolehtii osaamisesta ja saavutettavuudesta. Terveyskeskukset säilyvät maksuttomina. Liikuntaa tuodaan osaksi helsinkiläisten arkea. Luontoalueita vaalitaan ja kunnianhimo ilmastonmuutoksen torjumisessa nousee. Kun aiemmin tavoitteena on ollut hiilineutraali Helsinki vuoteen 2050 mennessä, aikaistetaan tavoitetta nyt vuoteen 2035.

Helsinki taistelee asunnottomuutta vastaan ja panostaa kohtuuhintaiseen vuokra-asuntotuotantoon.  Kouluissa aloitetaan kiusaamisen vastainen ohjelma, ja yksinäisyyttä ehkäistään eri ikäryhmissä. Helsinki laatii maahanmuuttajien osaamistason nostamiseksi suunnitelman päiväkodista aikuisuuteen. Helsinki panostaa koulutukseen ja sen yhdenvertaisuuteen, ja ottaa agendalle kiinteistöstrategiaan sisäilmaongelmista kärsivien leikkipuistojen, koulujen ja päiväkotien korjaamisen.

Kaupungin toiminnassa halutaan panostaa sukupuolten tasa-arvoon. Tulevalle kaudelle minua esitetään kaupungin tasa-arvotoimikunnan puheenjohtajaksi, ja aihe on itselleni erityisen tärkeä. Strategialuonnokseen onkin kirjattu näin: "Sukupuolten tasa-arvo on läpäisevä periaate kaikessa kaupungin toiminnassa. Sen edistämiseksi käynnistetään tutkimuspohjainen hanke, jossa valituille palveluille toteutetaan sukupuolivaikutusten arviointi."

Erilaiset politiikan toimenpiteet tai käytännöt voivat vaikuttaa eri ryhmiin eri tavoilla, mitä tulisi huomioida päätöksenteossa. Ruotsissa pitkäjänteinen sukupuolivaikutusten arviointi on tuottanut tulosta, ja maa sai ykkössijan EU:n sukupuolten tasa-arvoindeksissä.

Esimerkiksi sukupuolitietoinen budjetointi voi tarkoittaa sitä, etteivät lasten harrastusmäärärahat kohdistu epätasaisesti eri sukupuolten harrastusryhmille. Työnantajapolitiikassa taas on tärkeää huomioida, että hoiva-alan työntekijöistä julkisella sektorilla 70 prosenttia on naisia. Syrjäytymisen ehkäisemisessä on relevanttia, että monet syrjäytyneet ovat nuoria miehiä, ja esimerkiksi 25–44-vuotiailla miehillä 15 prosentilla on maksuhäiriömerkintä. Parhaimmillaan eri sukupuolten erojen huomioiminen voi johtaa onnistuneisiin, kohdistettuihin toimenpiteisiin ja ihmisten arjen ongelmien vähentämiseen.

Matkataan kohti Helsinkiä, jossa on helppo voida hyvin.
 


Lisätietoa:
http://www.helsinginvihreat.fi/hiilineutraali-kaupunki-satsaa-koulutukse...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

VMP ja vielä kerran VMP. Ei sanaakaan niistä jotka tämän kaiken maksavat ja tuottavat kaiken sen hyvän jota nämä narsistiset De rödägrönsäkerna poliitikot innoissaan, pää täynnä feministisiä iloliemiä jakelevat.

Mikä tähän kotikaupunkiini on mennyt? Kuka on päästänyt vihernatsit valtaan? Tästä on lyhyt matka kaasukammioihin.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Kaupungin toiminnassa halutaan panostaa sukupuolten tasa-arvoon."

"Työnantajapolitiikassa taas on tärkeää huomioida, että hoiva-alan työntekijöistä julkisella sektorilla 70 prosenttia on naisia."

Sukupuolia on erään tiedon (kuulema faktan) mukaan yli 30. Teidän tulisi ottaa huomioon myös loput 28+ sukupuolta.

Jännä nähdä, miten pakotatte hoiva-alalle miehiä ja 28+ muuta sukupuolta, jotta tuo prosentti tasottuisi. Miten edes määrittelette, kuka on mitäkin sukupuolta? Luulisi, että sukupuolen kysyminen työntekijältä on laitonta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ihmisessä on hiiltä yli 10kg, joko neutralointilaitoksia rakennetaan.

Käyttäjän HannuKuukkanen kuva
Hannu Kuukkanen

"Terveyskeskukset säilyvät maksuttomina."
Hyvä näin. Toivottavasti laatuun kuitenkin panostetaan, ettei tällaisia, linkin päässä olevia vastaavia tapahtumia enää kaupunkimme terveydenhuollossa nähdä tai kuulla:
https://www.otakantaa.fi/fi/keskustelut/141/kommen...

"Liikuntaa tuodaan osaksi helsinkiläisten arkea"
Tässä on muunneltua totuutta jos vertaamme käytäntöön:
"Lähetätkö bussilla, tai roudaatko poikasi jääkiekko- tai jalkapallotreeneihin esim. Laajasalosta Myllypuroon. Tämä on tulevaisuutta Laajasalossa jonka urheilupuiston alueen on kaavoittaja (Anni Sinnemäen johdolla) kaavoittanut rakennusmaaksi."
Yllä oleva lainaus on Blogista: http://politiikkaajapropagandaa.blogspot.fi/2017/0...

"Luontoalueita vaalitaan ja..."
Kannatan näitä asioita ja niiden ajamista, MUTTA... rehellisyyden nimessä, jospa vihreät, Sinnemäen johdolla, luopuisivat kaupungin viheralueiden kaavoittamisesta rakennusmaaksi, niin kaikki olisi paremmin. Osa kaupunkilaisten hyvinvoinnista on kiinni juuri näistä henkirei'istä kivitalojen liepeillä. Tämä puhe on silkkaa populistista vaalipropagandaa, johon ei ole mitään syytä uskoa aikaisemman toimintanne valossa.
Lisää aiheesta: http://politiikkaajapropagandaa.blogspot.fi/2017/0...

Tommi Mäkinen

Eturauhassyöpä on Suomen yleisin syöpä mutta vain naisilla on automaattiset syöpäseulonnat, voiskohan siihin kehitellä muutosta? Naisten terveydenhoitomenot on reilusti yli puolet enemmän kuin miesten.
Armeija on pakollinen vain miehille. Naisten ansiot vuodessa on oliko 83% vs. miehet mut näitten naisten työvuosi loppuu jo lokakuussa. Siitä jaksetaan kohkata niinko ois joku tasa-arvo-ongelma ettei 80%-työajalla saa kuin 80%-ansiot. Suomessa on tasa-arvohommat todella perseestä, mut voiko ihmetellä kun ministeriön tasa-arvoyksikössä 17 naista ja 0 miestä päättää asioista,,
https://fi.wikipedia.org/wiki/Eturauhasen_sy%C3%B6...
http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000875887.html
http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20549...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Työnantajapolitiikassa taas on tärkeää huomioida, että hoiva-alan työntekijöistä julkisella sektorilla 70 prosenttia on naisia."

Sitten vaan sukupuolikiintiöitä käyttöön ja äkkiä! Itsekin haluaisin opiskella psykologiaa, mutta en jaksaisi tankata pääsykoekirjoja.

Toimituksen poiminnat