Alviina Helsinkiläinen valtiotieteilijä ja kaupunginvaltuutettu ideoi parempaa Suomea.

Kaikki blogit puheenaiheesta Naisten oikeudet

Rosa Liksomin näyttelyssä burka on osoitus naisen valinnanvapaudesta

Paikallislehti Tamperelainen kirjoitti muutama päivä sitten Finlandia-palkitun kirjailija ja kuvataiteilija Rosa Liksomin tuovan Burka -näyttelynsä Tampereella järjestettäville Women of the World Finland -festivaaleille ("Maailman naiset"). Kyseessä on maailmanlaajuinen tapahtumakonsepti, joka rantautuu ensimmäistä kertaa myös Pohjoismaihin.

Oikeus päättää omasta ruumista on ihmisoikeus – ja hyödyttää lopulta kaikkia

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok) ilmoitti tänään, että Suomi suuntaa 20 miljoonaa euroa lisätukea seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien edistämiseen kehitysmaissa.

Ulkolinja: Sharialakia Tanskassa

Katsoin yle tv1:ltä ulkolinjan ohjelman sharialakia Tanskassa ja se pisti jälleen kerran miettimään.

 

Ulospäin muslimi imaamit antavat moskeijoista ja uskonnosta positiivisen kuvan esimerkiksi medialle ja politikoille, mutta todellisuudessa imaamit näyttävät järjestäin kehottavan rikkomaan maan lakeja.
Sharialaki on heille se ainoa laki joka menee kaiken muun yli.

 

Massiivinen naisten marssi ”Trumpin tueksi”

Amerikan naisväki on kaivanut 20 vuotta vanhan rauhan kirveen esille ja nappaa Trumpin ensimmäiseltä työpäivältä osan huomiosta itselleen. ”Million Woman March January 21, 2017” ohjelma on polkaistu käyntiin naisten oikeuksien puolesta, joka kulminoituu massiiviseen marssiin Washingtonissa ja lukuisiin tukimarsseihin ympäri Yhdysvaltoja. Näyttääpä lonkerot ulottuvan myös Eurooppaan. Trump käytti taitavasti sosiaalista mediaa omassa kampanjassaan.

Sikiön oikeudet

Voiko nainen suorittaa abortin vain niin halutessaan ilman minkäänlaista oikeus- tai sosiaali- ja terveystoimenprosessia?

Oma näkemykseni on, että naisen tulleessa raskaaksi, hänellä ei enää olisi oikeutta päättää yksin ruumiistaan. Sikiön oikeudet on otettava paremmin huomioon. 

Nykyään on kenties vallalla näkemys, että naisella on täysi oikeus  vartaloonsa. Silloin, kun hän ei ole raskaana, niin onkin. Mutta onko hän oikeutettu yksin päättämään ruumistaan tultuaan raskaaksi? Onko tämä kiistämätön oikeus? Itsestäänselvyys? Mielestäni ko. subbjektiivinen asia.

Pedofiiliuskonto?

Eräällä nettisivulla (jota en tässä turhaan mainosta) esitettiin taas väite, että Islam on pedofiiliuskonto, koska Muhammed meni naimisiin Aishan kanssa tämän ollessa 9-vuotias. Sohaisin sinne tällaisen kommentin:

Salafismin ja eräiden vasemmistovirtausten merkillinen liitto

Sain perustiedot salafismista noin kymmenen vuotta sitten Tampereen rauhantutkimuslaitoksen arabiankielen taitoisen suomalaistutkijan pitämästä esitelmästä. Salafismi on äärikristillisyyteen verrattava ahdasmielinen vanhoillinen sunni-islamilainen uskonnollinen virtaus, jota rahoitetaan Saudi Arabiasta ja eräistä muista Persianlahden maista.

Onko victim blaming uusi musta?

Korostan,  että en halua käydä tässä kirjoituksessa kenenkään henkilöön tai statukseen.

Eilen kauhisteltiin naisten raiskauksia, tänään leikataan naisjärjestöjen tukea

Ei ole sellaista kanavaa jolla viime päivät ei olisi kauhisteltu Suomessa naisten kohtaamaa väkivaltaa, pääosin raiskauksia. Oliko syynä sitten viime keskiviikkona vietetty kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä, vai lehtijutut joiden mukaan turvapaikanhakijaa epäillään nuoren naisen raiskauksesta. Haluaisin uskoa että ensimmäinen, sillä haluaisin uskoa että naisten kokema väkivalta Suomessa pöyristyttää joka päivä.

Perspektiiviä maahanmuuttopolitiikkaan Nepalista

Olen ollut Nepalissa nyt viisi päivää, Asmitan, Demo Finland ry:n, Odhikarin ja MaMa:n järjestämässä koulutuksessa ”Youth creating solutions for meaningful participation”, jossa teemana on ”Women in Decision making”. Osallistujia on neljästä maasta: Suomesta, Sloveniasta, Bangladeshista ja Nepalista, yhteensä reilu parikymmentä naista. Koulutuksessa on tähän asti tuotu esille etenkin naisten hyvin hankalaa tilannetta Bangladeshissa ja haastavaa ympäristöä Nepalissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä