Alviina Helsinkiläinen valtiotieteilijä ja kaupunginvaltuutettu ideoi parempaa Suomea.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaali- ja terveyslautakunta

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan mielenmuutos asiantuntijakuulemisissa

Sosiaali- ja terveysvaliokunta oli vähän aikaa sitten sitä mieltä ettei asiantuntijakuulemisia tarvita ja lautakunta pystyy päättämään uusista lakimuutoksista ilman asiantuntija-apua.

Sitten mieli jostain syystä muuttui. Nyt siis asiantuntijoita kuullaan.

Tällaiset mielenmuutokset eivät anna hyvää kuvaa lautakunnan työskentelystä, politiikan teon byrokratiasta, eikä politikoista.

Arvo Pohjasta päivää!

Tehdäkseen heikoimmassa asemassa olevien osalta pehmeää politiikkaa, on joissain asioissa oltava kova ja valita yhteisen rahan käytön kohteet sen mukaan. Se kuuluisa arvopohja on siis kyseessä. Vaikka monet poliitikot väittävät ettei mikään ei ole mistään pois, se ei pidä paikkaansa. Ja seuraavan kerran kun joku poliitikko viisastelee, että ruokajakelun avustuksista päätetään lautakunnassa eikä valtuustossa, voitte muistuttaa tästä päätöksestä.

Vieraannuttaminen: Lasten ihmisoikeusrikkomukset ja -laiminlyönnit Suomessa

Lauantaina 30.5. esitettiin tuorein väitöskirja, liittyen lasten ja nuorten hyvin- tai oikeammin pahoinvointiin, otsikolla: ”Vanhempien mielenterveyshäiriöt ja vieraannuttaminen lasten huoltoriidoissa. Oikeussosiologinen tutkimus”.

Kirjan takana on tämän alan vanha konkari OTL, VT Anja Hannuniemi ja vastaväittelijöinä toimivat Lapin yliopiston professori Ahti Saarenpää sekä Itä-Suomen yliopiston Toomas Kotka.

Onko oikeus liikkua ja osallistua kustannuskysymys?

Vastaus otsikon esittämään kysymykseen: tässä tapauksessa kyllä. Helsingin Sosiaali- ja terveyslautakunta nuiji 20.5.2014 läpi päätöksen, joka puolittaa sosiaalihuoltolain nojalla kuljetuspalveluja saavien asiakkaiden matkamäärän kahdeksasta neljään yhdensuuntaiseen matkaan kuukaudessa. Tämä päätös astuu voimaan 1.9.2014 alkaen. Lautakunnan linjaveto tarkoittaa käytännössä pienituloisten liikunta- ja toimintarajoitteisten, eli kansankielellä vammaisten ihmisten rajoittuvia mahdollisuuksia yhteiskunnalliseen liikkuvuuteen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä