Alviina Helsinkiläinen valtiotieteilijä ja kaupunginvaltuutettu ideoi parempaa Suomea.

Kaikki blogit puheenaiheesta Euroopan ihmisoikeustuomioistuin

Pohjoismainen yhteiskunta- ja oikeusjärjestelmä liian raskaassa lastissa?

 

EIT: Kidutuksen kielto - Oikeus vapauteen ja turvallisuuteen - Yksityiselämän suoja - Perhe-elämän suoja - Valituksen tutkittavaksi ottaminen

Maat: Norja

Antopäivä: 5.6.2018

Art: 3, 5, 8, 8:1, 8:2

EIT: 62363/16, 62803/16 V: I.F ja I.F.F.

Kysymys siitä, rikottiinko vapaudenriistolla EIS 3 artiklassa määrättyä epäinhimillisen kohtelun kieltoa ja loukattiinko EIS 8 artiklaan perustuvaa oikeutta perhe-elämään.

Asia koskee:

Tuulivoimamelua tutkitaan

On tietenkin hyvä asia, että tuulivoiman ympäristö- ja terveyshaitat tutkitaan vihdoinkin puolueettomasti.

 

Tuulivoimamelu on enemmän ongelma sisätiloissa, näin ovat akustiikkaan perehtyneet asiantuntijat todenneet. Terveyshaittoja ihmisille tulee kun he ovat pitkällään, vaakatasossa, toisin sanoen lepäämässä tai nukkumassa. Joten pysty asennossa oleminen ei aiheuta samanlaista häiritsevyyden tunnetta tuulivoimamelusta kuin vaakatasossa oleminen.

Ihmisoikeudet ja tuulivoima Suomen länsirannikolla

In June 2014, the report of the Finnish Ministry of Health called for a minimum distance of 2 km from the houses by concluding: "The actors of development of wind energy should understand that no economic or political objective must not prevail over the well being and health of individuals. " http://epaw.org/echoes.php?lang=en&article=ns122

 

 

Ihmisoikeudet ja tuulivoima

On hämmästyttävää todeta, että teknokratian häkellyttävästä maailmasta löytyy vielä humanistista tutkimusta yliopistomaailmasta, joka uskaltaa kyseenalaistaa teknologian voittomarssia nyky-yhteiskunnassa.

 

Tuulivoimaloiden arvosteleminen on jotensakin kiellettyä, kuka sen tekee esim. sosiaalisessa mediassa on sillä hetkellä leimattu ja nimitelty.

 

Muistammeko Susanne Winterin?

Talven tulo viipyy, mutta sitä odotellessamme voimme palauttaa mieleen Susanne Winterin. Oikeustieteen tohtori Winter on ollut Itävallan kansalliskokouksen (der Nationalrat) toisin sanoen maan parlamentin jäsen vuodesta 2008.

Ylen tutkimus: Tuomareiden huonon ammattitaidon takia jopa syyttömiä tuomitaan

Yle selvitti lakimiesten käsityksiä tuomioistuinten ratkaisuista (linkki). Tutkimuksen mukaan ammattitaidottomat tuomarit tuomitsevat jopa syyttömiä.

Ylen haastamat ja haastattelemat syytetyt kiistävät tutkimustulokset. Helsingin käräjäoikeuden johtajan mielestä tuomareissa ei ole mitään vikaa. Vika on vastaajissa:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä