Alviina Helsinkiläinen valtiotieteilijä ja kaupunginvaltuutettu ideoi parempaa Suomea.

Kaikki blogit puheenaiheesta Omaiset

Joskus se voit olla sinä - jopa todennäköisesti

Senkin uhalla, että aihe jo kyllästyttää monia, kerron, että meidät kutsuttiin jo toisen kerran Tammisaaren psykopolille, kuulemaan samat verukkeet siitä, että poikani Iiro Arvolan hoitosuhde Tammisaaren psykopolilla keskeytettiin ja hänet jätettiin heitteille. 

Ja syy oli tietysti Kelan. Aina Kelan. Kuka on Kela? Onko hän kotona. Onko hän joku astraalihenkilö, jolla ei ole kasvoja tai jopa alien ulkoavaruudesta. Ainakin hänelä on rajattomasti valtaa.

Isä olisi naurattanut ellei olisi itkettänyt - muistisairaus syvältä

Ensin se oli hauska, sitten vähemmän hauska. Ensin nauratti. Myöhemmin, kun nauratti, ei enää voinut, sillä samalla itketti. Kun lähdimme Studio Pasilasta, olo oli todella apea.

Vanhusväestön kunnioittaminen ja huolenpito

Meistä varmaan jokainen on joskus pohtinut kuoleman jälkeistä elämää, onko sitä vai eikö ja voiko asiaan jotenkin vaikuttaa, minkälaista se tulisi olemaan.  Jos nyt kuitenkin vähintään yhtä tärkeänä pitäisin pohdintaa, minkälaista on vanhuusvuosien ajan elämä. Monille se on yksinäistä ja monin tavoin turvatonta. Niinkin väitetään että vanhuksia laitetaan kotiin yksinäisyydessä kuolemaan, kun se on edullisempaa, mutta inhimillistä ei todellakaan.

Lastensairaala on huonossa kunnossa

Hämmästyin todella kun luin Ilta-lehden raporttia lastensairaalasta, jossa väitettiin tilojen olevan loistavassa kunnossa ja toimivat. En tunnistanut sairaalaa kuvauksesta samaksi, jossa itse jouduin pojan leikkauksen ja jatko-komplikaatioiden vuoksi viettämään aikaani viime huhtikuussa.

Omat havaintoni sairaalan vanhempien osien suhteen ovat kyllä juuri niitä, joita esimerkiksi tämän blogin kuvat valottavat, juuri tämmöiseltä siellä näyttää. Ihan oikeasti.  

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä